Konstruktionstjänster från idé till färdig produkt

Jobbar du på ett litet eller medelstort tillverknings- eller utvecklingsbolag? Då har vi tjänsterna som hjälper dig att frigöra mer tid och spara pengar!

Med våra ingenjörers kunskap och nätverk hjälper vi våra kunder hela vägen från idé till färdig produkt.

Koncept

Koncept
& Idé

3D-ritningar

3D-ritningar

Ritningar

Konstruktions-
Ritningar

Material sourcing

Material
sourcing

Leverans & realisering

Leverans &
realisering

arbetare

Design & Produktutveckling

”Vi har duktiga personer i vårt företag men hinner inte med allt som vi vill...”

Känner du igen dig? Då är en HubEngineer perfekt för dig.

Det är svårt att hitta kompetenta medarbetare inom konstruktion. Genom att anlita EmiCad kan du avlasta en ansträngd arbetssituation och tillföra nytt tänk och snabba på genomförandet.

Allt börjar med ett möte med en av våra Hub-engineers som sätts in i ditt projekt. Därefter sätts teamet samman som kommer hjälpa din Hub-engineer att leverera projektet från början till slut. Du har en person som jobbar med dig och levererar lika mycket som flera personer!

Läs vad Våra kunder tycker om vårt arbetssätt.

Maskinkonstruktion

Vi jobbar med små- och medelstora företag där vi med vår kompetens kan hjälpa till att utveckla och produccera maskiner och riggar som effektiviserar ert arbetsflöde. Några exempel på vanligt förekommande produktioner:

  • -Monteringsmaskin,
  • -Testrigg,
  • -Svetsfixturer,
  • -Övrig specialtillverkad utrustning för produktionseffektivisering.

Precis som för övriga projekt inleds arbetet med att en av våra Hub-engineers kommer ut till din produktion för att diskutera lösningar på plats i fabriken. Detta ger oss en god bild av er verklighet och är en förutsättning för att förstå dina utmaningar.

”There is no bigger waste to work effectively on wrong things”

När vi arbetat fram ett nytt produktionsverktyg hjälper vi även till med att implementera utrustningen i din produktionslinje för att säkerställa kvalité hela vägen från idé till slutleverans.

Materialsourcing

Det finns stora pengar att spara genom att sondera marknaden på leverantörer i Europa. Vi arbetar främst med Polska företag för att de levererar bra kvalitet, till mycket bra pris. Det innebär dessutom att vi minimerar transportkostnader vilket också ger ett mindre klimatavtryck i jämförelse med att köpa in material från Asien.

OBS. Har du redan en svensk leverantör av material som du är nöjd med? I så fall uppmuntrar vi dig att fortsätta använda den lokala leverantören då det är viktigt att stötta Svensk industri! Har du däremot en leverantör i Asien tycker vi att du ska överväga en leverantör närmre dig. Då är Polen ett bra alternativ med hög industriell kompetens och god kvalitet till konkurrenskraftiga priser, även jämfört med Asien. Du bidrar till Europeisk tillväxt och minskar risken för logistiska problem. Priserna i Polen är ca 40-60% lägre än i Sverige.

Exempel 1

Armeringsnät 50 x 50 x 4. Vi sänkte kundens kostnad med 52% och kortade leveranstiden med 2 veckor.

Exempel 2

Alla specialtillverkade delar till ett laserverktyg köptes via våra kontakter till 46% lägre pris än jämförbar svensk offert. Detta inklusive ytbehandling och frakt.

Prototype studio

Vi har egna 3D skrivare samt tillgång till prototypstudio där vi kan ta fram testmodeller för att säkerställa slutproduktens funktion.

Våra samarbeten & partners

GUF logo IUC logo innovatum logo manufacturing guide logo